Returns

Je hebt het recht om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen. De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop je of een door jou aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het goed fysiek in bezit krijgt. Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet je ons via een ondubbelzinnige verklaring (bijvoorbeeld e-mail) op de hoogte stellen de overeenkomst te herroepen, maar bent hiertoe niet verplicht.

Gevolgen van de herroeping
Als je de overeenkomst herroept, ontvang je alle betalingen die je tot op dat moment hebt gedaan, exclusief leveringskosten onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van je beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug.
Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke transactie heeft verricht, tenzij je uitdrukkelijk anderszins hebt ingestemd; in ieder geval zul je voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht.
Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of je hebt aangetoond dat je de goederen hebt teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt. Je dient de goederen onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop u het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons heeft medegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen. Je bent op tijd als je de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken.

Ons retouradres:
Je kunt het pakket terugsturen door het retour label aan te maken via de eerder ontvangen track & trace mail (Post NL). Hierbij is het wel van groot belang om het bijbehorende packing slip formulier toe te voegen aan het pakket. Mocht je deze niet meer hebben, stuur dan een mail naar info@lesthebrand.com of vul het contactformulier in op de website. 

Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

Is er garantie op mijn aankoop?

Voor alle items die gekocht worden op onze webshop, geldt de wettelijke garantie. Wettelijke garantie wil zeggen dat een product datgene is of moet doen wat de consument er in alle redelijkheid van mag verwachten.

Vertoont jouw aankoop een klacht? Dan mag je ons hierover mailen. Het is belangrijk om in deze mail jouw ordernummer te vermelden en een foto toe te voegen waarop de klacht duidelijk zichtbaar is. Je mag deze versturen naar info@lesthebrand.com.

Kan ik mijn item(s) omruilen?

Het is helaas niet mogelijk om een item direct om te ruilen voor een ander item. Mocht je graag een andere kleur, maat of een geheel ander item willen ontvangen, dan raden wij jou graag aan om hiervoor een nieuwe bestelling te plaatsen en het item dat niet naar wens is te retourneren.

Ik heb gekozen voor Klarna als betaalwijze. Moet ik mijn factuur betalen wanneer ik mijn item(s) retourneer?

Je hoeft niet de volledige Klarna factuur te betalen wanneer je (een deel van) jouw bestelling retourneert. Om extra kosten te voorkomen is het belangrijk om jouw retour via de Klarna app aan te melden. Dit kan eventueel ook door telefonisch of via chat contact met hen op te nemen. Klarna zal dan de factuur voor jou pauzeren totdat jouw retour door ons is verwerkt.

Zodra jouw retourzending is verwerkt en je een retour bevestiging hebt ontvangen, zal ook de Klarna factuur worden aangepast. De aangepaste factuur ontvang je binnen 24 uur na de verwerking van jouw retour.

Let op! Ook wanneer je jouw volledige bestelling retourneert, ontvang je een aangepaste factuur met een openstaand bedrag van €? voor de verzend kosten.

Hoe kan ik mijn item(s) retourneren?

Nederland: Volg voor een juiste afhandeling van jouw retour de onderstaande stappen.

Stap 1: Leg de items die je wilt retourneren samen met het packing slip formulier terug in de doos. Wanneer je geen packing slip formulier toevoegt, kan jouw retour helaas niet verwerkt worden.
Stap 2: Plak de retour sticker op de bovenkant van de doos. Zorg ervoor dat er geen andere adressen meer zichtbaar zijn om verwarring bij de vervoerder te voorkomen.
Stap 3: Lever de doos in bij een PostNL-locatie bij jou in de buurt.
Stap 4: Bewaar de track en trace code die je bij de kassa krijgt wanneer je het pakketje afgeeft.

Waar vind ik het retour label?

Je kunt het pakket terugsturen door het retour label aan te maken via de eerder ontvangen track & trace mail (Post NL). Check ook je spam box. 

Verzendkosten & retourkosten

Op bestellingen vanaf €100 worden geen verzendkosten in rekening gebracht.
De retour kosten zijn voor rekening van de klant.